Skip to main content

GLANDA PINEALĂ este organul prin care VISĂM, care odată activat, crește intensitatea și calitatea INTUIȚIEI, crește capacitatea de a observa prezentul și de a vedea în perspectivă, eliberându-ne de temeri și frici.

La nivel energetic este și organul care ne permite să facem dezvoltăm abilități psihice precum clarviziunea sau telepatia.

Prin asemănarea formei sale i se mai zice “ananasul” sau “con de pin”. În templele antice ale sumerienilor, babilonienilor și chiar în Vatican au existat monumente care au formă de ananas sau con de pin, închinate glandei pineale, iar pe pereții piramidelor se află hieroglife cu aceste simboluri.

Simbolul acesteia se interpretează diferit în diferite religii, culturi:

*în religia catolică, înseamnă puterea lui Dumnezeu;

*pentru masonerie – viziunea ciclopilor;

*în tradiția egipteană este cunoscut ca ochiul lui Horus; de asemenea, în geometria sacră putem vedea că ochiul lui Horus corespunde exact cu toate structurile creierului, iar în lumea asiatică e cunoscută ca al treilea ochi sau centrul clarviziunii și intuiției;

*în terminologia inițiatică este cunoscută sub numele de „ușa paradisului”;

*filozoful francez Descartes, a spus că glanda pineală este ceea ce leagă corpul de suflet sau îl conține. El l-a definit drept „Scaunul sufletului”.

Glanda pineală produce hormonul melatonina a cărui deficiență cauzează insomnie și depresie. Este legată de reglarea ciclului de veghe și somn și servește pentru contracarea efectelor sindromului de diferență de fus orar.

Pe lângă reglarea aspectelor asociate zi-noapte, precum temperatura corpului și a anotimpurilor, melatonina este un puternic antioxidant, care protejează celulele împotriva pagubelor cauzate prin radicalii liberi, inhibă sinteza ADN-ului în anumite celule tumorale, este o glandă responsabilă de apărare.

Glanda pineală secretă o substanță numită DMT (dimetiltriptamină), cunoscută și sub denumirea de moleculă spirituală, este eliberată în faza mișcării rapide a ochilor atunci când visăm, fiind responsabilă de vizualizarea imaginilor în vise.

În starea imediată de dinainte de moarte se produce o cantitate mare de DMT, motiv pentru care i se atribuie capacitatea de intrare a conștiinței în dimensiuni superioare.